Robby
15 min.
2-4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram spruitjes
  • 1 sjalot
  • 125 gram gerookte spekblokjes

Spruitjes? Die gooi je vanaf nu in de wok!

Spruitjes, je houdt ervan of je hebt er een grondige hekel aan. De meeste kinderen kokhalzen al bij het idee van een spruitje, maar als je wat ouder wordt ga je de unieke smaak steeds meer waarderen.

Meestal worden de groene knolletjes gekookt en vervolgens geserveerd met een kaassausje, prima met een aardappeltje en een lekker stuk vlees. Maar af en toe is het ook wel eens leuk om een beetje variatie in de tent te brengen en eens wat anders met die groenten te doen! Daarom is dit recept zo leuk; met weinig middelen maak je van spruitjes iets heel speciaals. Je hebt er maar 3 ingrediënten ga je je spruitjes roerbakken en zo tover je ze om tot een heerlijk verrassend bijgerecht!

Laat de spruitjes ongeveer 8 minuten koken en verwarm ondertussen wat olijfolie in een wok. Bak de spekblokjes totdat deze bijna gaar zijn. Snipper het sjalotje en voeg dit toe aan de spekjes. Als de spruitjes klaar zijn giet je ze af en roerbak je ze totdat ze beetgaar zijn, dit duurt ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout en voilà, je kan aan tafel!

Beeld: Videostill