redacteur
25 min.
1-2 pers.
Ingrediënten
  • 150 milliliter melk voor de pannenkoeken, 100 milliliter voor de chocoladesaus
  • 3 eetlepels Nutella
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1 geklopt ei
  • 2 theelepels suiker
  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram pure chocolade

Voor die dagen waarop je alleen maar zin hebt in chocolade

Soms hebben we gewoon heel veel zin in chocolade. Als we ons even wat minder voelen, of  simpelweg zin hebben in een heerlijke snack. Melk, puur, wit, of karamel zeezout: van chocolade krijgen we nooit genoeg. Ben jij ook zo’n liefhebber? Dan moet je dit recept voor Nutella-pannenkoeken met warme chocoladesaus beslist proberen. Heerlijk als ontbijtje voor in het weekend!

Chocolade, chocolade en nog meer chocolade.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het

  • Verwarm de melk met de Nutella in de magnetron of in een pannetje. Roer totdat de Nutella is gesmolten.
  • Laat het mengsel afkoelen en spatel vervolgens de boter, suiker en het ei erdoor.
  • Doe de bloem, cacaopoeder en bakpoeder in een kom en voeg er een snufje zout aan toe. Giet het Nutella-mengsel voorzichtig en in kleine porties bij de droge bloemmix en roer goed, totdat er een glad beslag ontstaat.
  • Verwarm een koekenpan en smelt hierin een klontje boter. Giet voorzichtig wat beslag in de pan en maak er een klein pannenkoekje van. Zodra er belletjes op het pannenkoekje ontstaan, keer je hem met een spatel om. Haal de pannenkoek uit de pan wanneer beide kanten goed gebakken zijn.
  • Houd de pannenkoek warm in een voorverwarmde oven of onder een laag aluminiumfolie. Bak vervolgens de rest van de pannenkoeken.
  • Nu kun je de warme chocoladesaus maken. Hiervoor meng je de pure chocolade en de melk in een steelpannetje en zet je dit op het vuur. Roer met een garde totdat de chocolade gesmolten is en je een gladde saus overhoudt. Giet de chocolade vervolgens over de stapel pannenkoeken, of serveer hem apart.
  • Intens genieten!

Lees ook: Recept: kokospannenkoekjes met glazuur en kokosrasp

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Videostill