Christel

Zo maak je een heerlijk gerechtje!

Niet iedereen vindt het prettig om wijn te gebruiken in recepten en soms heb je het simpelweg niet in huis. Het is een optie om die heerlijke risotto of uiensoep dan maar niet te maken of de wijn te schrappen. Echter mis je door de wijn wel smaak in je gerecht. Gelukkig is het heel makkelijk om de wijn in je gerecht te vervangen door iets wat je waarschijnlijk al in je keuken hebt.

Dit kun je gebruiken wanneer een recept vraagt om rode of witte wijn.

Rode wijn
Rode wijnazijn: 
een paar eetlepels rode wijn in je gerecht en je maaltijd is voorzien van veel meer smaak. Een goede vervanging van een scheut wijn.
Druiven-, cranberry-, of granaatappelsap: deze sappen zijn rijk aan smaak en zuur ook hebben ze een diepe fruitsmaak waardoor het je gerecht meer diepte en smaak geeft. Gebruik je een van deze sappen in je gerecht, maar wil je je gerecht net wat meer pit geven? Voeg dan nog een eetlepel azijn toe.
Kippen-, runder- of groentebouillon: hoewel bouillon vrijwel geen zuur bevat, geven ze een gerecht wel meer smaak. Voor extra smaak kun je ook weer een eetlepel azijn toevoegen.

Witte wijn
Witte wijnazijn: 
ter vervanging van droge witte wijn is witte wijnazijn perfect. De azijn heeft veel smaken van de witte wijn, maar geen alcohol. Een paar eetlepels witte wijnazijn doen wonderen voor je gerecht.
Citroensap: vers citroensap is een goede manier om wijn te vervangen, terwijl je wel een sterke, pittige smaak aan je gerecht toevoegt. Verdun het citroensap wel met een helft water anders wordt de citroensmaak te sterk.
Witte druivensap: gebruik de druivensap als je je gerecht graag een zoete ondertoon wilt geven. Houd je niet zo van zoet? Voeg een eetlepel azijn of citroensap toe.
Kippen- of groentebouillon: gebruik bouillon ter vervanging van witte wijn als je diepte aan je gerecht wilt toevoegen. Voeg een eetlepel azijn of citroensap toe voor extra smaak.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash