Desy

Rode handen zijn verleden tijd!

Rode bietjes zijn echt een van onze favoriete groenten. Ze zijn enorm veelzijdig; je kunt ze zowel gekookt als rauw in een salade eten. Helaas is het snijden van rode bietjes altijd een kliederig werkje. Je kunt ze bijna niet bereiden zonder er zelf uit te zien als een rode biet. 

Rode bieten snijden zonder vieze handen kan zeker!

Olijfolie
Gelukkig bestaat er ook voor het snijden van rode bieten een handig trucje waarmee je kunt voorkomen dat je handen er onder zitten tegen de tijd dat je klaar bent. Het enige wat je nodig hebt is een beetje olijfolie. Smeer je handen in met de olie en zorg er hierbij voor dat je geen enkel plekje van je hand onbedekt laat. Snijd vervolgens de bietjes zoals je normaal ook zou doen en was daarna je handen met zeep om de olie er weer af te wassen.

Citroensap
Liever geen olie op je handen? Vlekken van rode bieten en andere kleurstoffen zoals kerrie kun je gemakkelijk verwijderen door middel van een rauwe aardappel en stromend water. Ook kun je altijd nog de welbekende truc met citroensap gebruiken. Doe dit alleen niet als je open wondjes op je handen hebt; dit gaat bijten! We raden daarom aan om de truc met olijfolie uit te proberen; heb je ook meteen zachte handjes!

Deze tip bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash