Sabine

Superlekker en makkelijk om te maken!

Fans van de Italiaanse keuken weten het al: risotto maken kost erg veel tijd. Maar het loont! Risotto is super smakelijk en voor je het weet heb je twee borden achter de kiezen. Ben je de risotto een beetje zat (al kunnen we het ons niet voorstellen) of wil je eens wat anders maken met risotto? Dan moet je deze koekjes eens proberen!

Dit recept is het leukst om te maken wanneer je nog wat risotto over hebt van de avond daarvoor. In dat geval zijn je risottokoekjes binnen een mum van tijd klaar. Heb je geen risotto over? Geen nood aan de man, volg dan gewoon trouw dit recept!

Dit heb je nodig voor een simpele risotto

  • 400 gram risottorijst
  • 1 ui
  • 400 gram spinazie
  • 6 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 liter groentebouillon
  • 20 gram boter
  • 200 gram geraspte kaas

Dit heb je nodig voor het samenstellen van de burgers:

  • 4 eieren
  • paneermeel
  • bloem

Zo maak je de risotto:

  • Versnipper de ui en snijd de knoflook fijn. Vethit een grote koekenpan met een beetje olie en doe daar de ui en knoflook in.
  • Laat dit even opstaan en doe daarna de risottorijst in de koekenpan. Doe hier een flinke scheut groentebouillon bij. Roer en houd goed in de gaten of er nog genoeg bouillon in de pan zit. Schenk telkens een scheut bouillon in de pan wanneer de bouillon is verdampt. Blijf dit doen tot de risotto zacht is.
  • Snijd de tomaten in kleine stukken en was de spinazie. Doe de tomaten in een andere keukenpan samen met de spinazie en wacht tot de spinazie is geslonken. Doe de tomaten en spinazie daarna bij de risotto in. Roer dit goed.
  • Doe als laatst de boter in de pan samen met de Parmezaanse kaas. De risotto is klaar.

Zo maak je de koekjes:

  • Laat de risotto goed afkoelen en maak daarna met je handen bolletjes van de risotto en druk ze daarna een beetje plat.
  • Doe de eieren, paneermeel en bloem in aparte kommetjes. Klop de eieren los en haal daarna de risottoschijfjes door door de bloem. Dip ze daarna in het ei en haal ze daarna door het paneermeel. Haal daarna de risottoschrijfjes nog een keer door het ei en daarna nog een keer door het paneermeel. Doe de schijfjes daarna in een koekenpan en bak aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Je kunt de koekjes daarna direct serveren!

Wil je de koekjes maken met andere risotto? Probeer deze risotto dan eens: 

Beeld: Videostill YouTube Laura in the Kitchen