Christel

Een verantwoorde en lekkere snack!

Gek op zoet en pittig? Dan is dit recept echt wat voor jou! Deze honing en Sriracha cashewnoten hebben een subtiele, zoete, pittige en geroosterde smaak. Bovendien is dit ook nog eens een verantwoorde snack! Waar wacht je nog op? Sla de onderstaande ingrediënten meteen in!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 300 gram cashewnoten
  • 20 gram honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Sriracha
  • geraspte gember naar smaak
  • zout (optioneel)

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de honing, Sriracha, olie en gember in een kom en mix dit goed door.
  • Roer vervolgens de noten door het mengsel en zorg ervoor dat ieder nootje goed is bedekt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hierop de cashewnoten.
  • Doe de noten zes minuten in de oven, roer ze door en bak ze vervolgens nog een keer zes minuten.
  • Laat de cashewnoten koelen voordat ze worden gegeten.

Variatietips:

  • Voeg extra Sriracha toe als je gek bent op pittig eten.
  • Maak de cashewnoten extra speciaal door wat sesamzaadjes over de noten te verdelen voordat ze de oven in gaan.
  • Gebruik je ongezouten cashewnoten? Voeg dan nog een snufje zout toe.

Probeer ook eens:

Bron : The Hungry Hedgedog | Beeld: videostill Andrew Solomon