Maayke
45 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 2 appels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 1/2 eetlepel maïzena
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 ei, geklutst
  • 2 eetlepels grove kristalsuiker

Perfect voor bij een high tea!

Het is heerlijk om in het weekend even in de keuken te staan en vervolgens te kunnen genieten van een vers stuk appeltaart bij de koffie én het huis ook nog eens de heerlijke appeltaart-geur behoudt. Dat is pas écht thuiskomen en wat ons betreft mag dit elk weekend wel! Maar ja, zo’n hele appeltaart maken, dat kan nog wel eens wat werk met zich meebrengen…

Gelukkig geldt dat niet voor deze mini appeltaartjes die je gemakkelijk en snel met een ijsblokjesvorm kunt maken!

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de 2 appels en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een grote kom, samen met de kaneel, bruine suiker en maïzena. Roer alles goed door elkaar.
  • Wacht tot de bladerdeegplakjes ontdooit zijn. Maak een grote bladerdeegplak door 2 à 3 plakjes aan elkaar te kneden. Leg het deeg over de ijsblokjesvorm heen en zorg dat er een aantal centimeter deeg overblijft om alle randen.
  • Druk nu met de knokkel van de wijsvinger of duim de holtes van de ijsblokvormpjes in zodat er kleine cupjes ontstaan.
  • Vul elk cupje met een eetlepel appelmix en druk het geheel goed aan.
  • Smeer met het geklutste ei de zichtbare randen van het bladerdeeg in.
  • Kneed opnieuw 2 à 3 bladerdeegplakjes aan elkaar en leg dit bovenop de ijsblokjesvorm. Rol met een deegroller de bovenkant plat en snijd vervolgens de overige randen om de vorm af.
  • Draai de ijsblokjesvorm om en haal het gehele stuk met de appeltaartjes uit de vorm. Snijd met een mes of pizzasnijder de randen van de ijsblokjes zodat er 12 losse appeltaartjes in de vorm van ijsblokjes ontstaan.
  • Leg de appeltaartjes op een bakplaat met bakpapier en smeer ze individueel in met het overgebleven ei. Strooi tenslotte nog wat grove kristalsuiker op de taartjes.
  • Zet in de oven en bak de taartjes 25 minuten lang op 200 graden. Enjoy! 

Bekijk hier de gehele instructie:

Lees ook: Deze heerlijke groenteflappen zijn perfect voor groentekliekjes!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: Twisted, videostill