29 augustus 2017

Om je vingers bij af te likken

Gevulde eieren zijn zowel in de zomer als in de winter een heerlijke snack. De klassieke gevulde ei is heerlijk, maar variaties hierop zijn minstens zo lekker. Ben je iemand die graag gevulde eieren maakt met een twist? Dan moet je deze Mexicaanse gevulde eieren echt eens proberen!

Wat heb je nodig voor 20 gevulde eieren?

  • 60 gram maïskorrels
  • 10 gekookte eieren
  • 45 gram mayonaise
  • 30 gram Cotija kaas*
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel Worcestershire
  • 1 theelepel Tabasco (optioneel)
  • chilipoeder ter garnering
  • snufje zout
  • snufje peper
  • kwart rode ui, gesnipperd
  • eetlepel gesnipperde koriander of peterselie (optioneel)

*Cotija kaas kan lastig te vinden zijn. Je kunt deze kaas ook prima vervangen door Parmezaanse kaas.

Wat moet je doen?

  • Pel de eieren, snijd deze in de lengte doormidden, schep het eierdooier eruit en doe dit in een kom. Prak de dooiers fijn.
  • Voeg mayonaise, mosterd, Worcertershire, Tabasco, zout en peper toe en roer dit tot een geheel.
  • Verdeel het mayonaisemengsel over de eieren en verdeel hier daarna de de ui, kaas, maïs en koriander of peterselie overheen.
  • Zet de eieren voor ongeveer een half uur in de koelkast.
  • Doe op ieder ei nog een beetje chilipoeder voor de Mexicaanse gevulde eieren worden geserveerd. 

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld ter illustratie