Handig! Dit hadden we eerder moeten weten.

Iedereen heeft het weleens meegemaakt; je wilt je bammetje voorzien van een laagje roomboter, maar het is amper smeerbaar omdat de boter nog zo koud is. Ook wanneer je gaat bakken is het niet altijd handig als de boter nog knoerthard is. Gelukkig zijn er een paar trucjes waardoor je de boter binnen no-time zacht krijgt.

Manier 1
Snijd de roomboter in kleine blokjes, hierdoor wordt het veel sneller zacht dan wanneer het een enorme blok blijft.

Manier 2
Wil je de boter zo snel mogelijk gebruiken om je beslag of deeg te kunnen maken? Rasp het. Lekker snel en makkelijk.

Manier 3
Schenk kokend water in een hitte bestendige kom en giet het water er daarna weer uit. Zet de kom daarna over de boter heen, maar let op: de kom mag de boter niet aanraken. Doordat de kom nog heet is van het water, wordt de boter binnen een paar minuten zacht en smeerbaar.

Manier 4
Doe je boterblok in een hersluitbaarzakje en rol hier met een deegroller overheen om de boter platter te maken. Laat de boter daarna een paar minuten met rust op kamertemperatuur en je boter is binnen no-time zacht.

Manier 5
Warm de boter niet op in de magnetron, maar in de oven. Zet de oven op voorverwarmen en zet de boter 7 minuten in de oven. Voor je het weet is deze zacht.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay