Ingrediënten
  • 250 gram ricotta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Sap en schil van 1 citroen
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • Snufje zout en peper
  • 4 zalmfilets zonder huid
  • 12 geschilde groene asperges
  • Pesto olijfolie
4 min.
20 pers.

Heerlijk als bijgerecht

De lekkerste gerechten zijn soms het simpelst om te maken. Dat geldt zeker ook voor deze zalmrolletjes met groene asperges. Je hebt er geen waslijst aan ingrediënten voor nodig en binnen 20 minuten staat dit maaltje al op tafel. Perfect wanneer je niet zo’n keukenprins(es) bent, maar wel een lekker hapje klaar wilt maken.

Je hebt niet veel ingrediënten nodig om dit heerlijke hapje op tafel te zetten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de zalmrolletjes:

  • Verhit de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de ricotta, 1 eetlepel olijfolie, citroensap en -rasp, fijngesneden basilicum, peper en het zout in een kom. Meng en zet apart.
  • Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en breng op smaak met zout. Verdeel het ricottamengsel over de zalmfilets en smeer uit met een lepel. Verdeel de groene asperges over de zalmfilets en leg ze er overdwars op. Rol de zalmfilets op en zet de rolletjes vast met tandenstokers of satéprikkers. Bestrijk de rolletjes met olijfolie en breng op smaak met wat zout.
  • Leg de zalmrolletjes op de bakplaat en bak ze 12 tot 15 minuten in de oven. Bestrijk de rolletjes voor het serveren met de pesto olijfolie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige zalm met kokos en limoen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Goodfood | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 250 gram ricotta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Sap en schil van 1 citroen
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • Snufje zout en peper
  • 4 zalmfilets zonder huid
  • 12 geschilde groene asperges
  • Pesto olijfolie