Christel

Wij watertanden nu al

Bij ons thuis kun je altijd wel een goede lading aardappelen vinden. We eten zeker wel een paar keer aardappelen per week en we zijn er -bijna- nooit zat van. Ben jij ook zo gek op de aardappel in welke vorm dan ook? Dan is deze aardappelpannenkoek echt iets voor jou. Het is makkelijk om te maken, gezond en je kunt het eten als ontbijt, lunch of diner! Wat wil je nog meer? Sla de volgende ingrediënten maar alvast in:

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 650 gram aardappelen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • Zout, peper en paprikapoeder naar smaak

Variatietip: voeg bacon, kaas, zalm, groenten of verschillende groenten toe om je aardappelpannenkoek helemaal bijzonder te maken!

Wat moet je doen?

  • Was de aardappelen en kook ze met de schil voor ongeveer tien minuten. Voeg een beetje zout aan het water toe.
  • Giet de aardappelen af en laat ze goed afkoelen, haal vervolgens de schil eraf en rasp de aardappelen.
  • Verwarm de olie in de pan en bak het uitje in ongeveer drie minuten zacht.
  • Voeg de aardappelrasp toe en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Druk de aardappel plat met een spatel en kook de onderkant ongeveer vijf minuten tot deze bruin Draai de aardappelpannenkoek om met behulp van een bord en bak ook de andere kant bruin.
  • Snijd de pannenkoek in vier stukken en serveer ‘m eventueel met wat crème fraîche.

Geniet ervan!

Bron: Home Cooking Adventure | Beeld: videostill Laura in the Kitchen