Desy

Deze loempiataart is binnen een halfuurtje klaar!

De Airfryer is een van onze belangrijkste keukenapparaten: je kunt er werkelijk waar alles in bereiden! Niet alleen maak je er een heerlijk stukje vlees mee, ook kun je er een fantastische chocoladetaart en heerlijke chips mee bereiden. Maar ook deze fantastische loempiataart maak je gewoon in de Airfryer!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram kipfilet
  • 250 gram Oosterse Wokgroenten
  • 6 vellen filodeeg
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eieren
  • 1 handje cashewnoten
  • peper
  • zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden en snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes.
  • Hak de cashewnoten met behulp van een groot mes grof.
  • Breng de kipfilet op smaak met zout en peper en doe de stukjes in het mandje van de Airfryer en bak de kip 4 minuten.
  • Voeg daarna de wokgroente toe aan de Airfryer en zorg ervoor dat de groente het verwarmingselement van het apparaat niet raakt. Bak nog eens 4 minuten.
  • Doe de sojasaus in een kom en doe hier de eieren en een beetje peper en zout. Meng goed door elkaar en voeg dan de cashewnoten, groenten en kip toe.
  • Neem een springvorm van maximaal 22 centimeter en bedek de bodem met een vel filodeeg. Leg de overige vellen tegen de rand van de springvorm en laat steeds een stuk deeg over de rand heen hangen.
  • Schep de vulling in de springvorm en sla de overhangende vellen filodeeg naar binnen toe zodat ze over de taart heen liggen.
  • Zet de temperatuur van Airfryer op 160 graden. Check regelmatig of het filodeeg niet te bruin wordt. Mocht dit wel het geval zijn, dan kun je de taart het beste even afdekken met een stuk aluminiumfolie. Ook het filodeeg mag het verwarmingselement niet raken.
  • Laat de taart 30 minuten in de Airfryer zitten en serveer hem dan direct. Eet smakelijk!

Lees ook: Heerlijk: smeuïge én gezonde chocoladetaart uit de Airfryer®

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest