Ingrediënten
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 1 theelepel maizena
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels oestersaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel gemberpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 50 gram witte kool
  • 1 kippenboullionblokje, vermalen
  • 1 theelepel oestersaus
  • 1 theelepel suiker
  • 100 gram taugé
  • 8 filodeegvellen (ongeveer 30x30cm)
Naomi
30 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 1 theelepel maizena
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels oestersaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel gemberpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 50 gram witte kool
  • 1 kippenboullionblokje, vermalen
  • 1 theelepel oestersaus
  • 1 theelepel suiker
  • 100 gram taugé
  • 8 filodeegvellen (ongeveer 30x30cm)

Voor deze loempia’s heb je geen frituurpan nodig!

Niet iedereen heeft een Chinees restaurant om de hoek zitten. Toch kun je opeens trek hebben in loempia’s, maar zie je het niet zitten om naar de Chinees aan de andere kant van de stad te gaan. Ontzeg je deze craving niet en maak ze zelf. Je kunt ze zonder schuldgevoel maken, want bij deze loempia’s komt geen frituurpan kijken. 

Deze loempia’s zijn heerlijk knapperig!

Wat moet je doen?

  • Voor het vlees: verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor het gehakt in een schaal en meng het door elkaar.
  • Verwarm wat olie in de pan en bak het gehaktmengsel rul en schep het daarna terug in een schaal.
  • Groentenmengsel: doe wederom een beetje olie in de pan en doe daar de gember en de fijngesneden knoflook in. Laat het even twee minuten bakken.
  • Voeg de wortel toe en laat ook dit 1 tot 2 minuten bakken.
  • Voeg dan de kool toe en bak dit 5 minuten.
  • Nu kunnen de bouillon, sojasaus, oestersaus en taugé bij het mengsel. Roer het goed door elkaar en laat het 3 minuten bakken.
  • Vouwen: leg een filodeegvel met een punt naar je toe. Leg 1/8 van het mengsel bij de punt die bij je ligt, maar hou wel voldoende ruimte over.
  • Veeg wat olie met een kwastje over de rest van het deeg.
  • Rol nu de punt over het mengsel en vouw de twee buitenste punten ook naar binnen. Nu heb je een rechte strook. Bestrijk die met olie en dan kun je de loempia opvouwen. In het filmpje hieronder is te zien hoe dat werkt.
  • Bakken: leg de loempia’s op een bakplaat en veeg er nog wat olie over.
  • Bak de loempia’s in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
  • Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: El Mundo Eats | Beeld: videostill