Lidl verzoekt klanten dringend om de brie niet op te eten

Ben jij onlangs bij de Lidl geweest voor je wekelijkse boodschappen en heb je een lekker kaasje meegenomen? Check dan even of je niet de volgende brie in huis haalde. De supermarktketen laat weten dat de brie E.coli bevat en roept de zachte kaas onmiddellijk terug.

Milbona Selection Brie de Nangis

Het gaat om de Milbona Selection Brie de Nangis van 100 gram. Producent Jermi Käsewerk GmbH roept de zachte kaas van rauwe melk per direct terug. De desbetreffende brie heeft een houdbaarheidsdatum van 31-10-2020 en tijdens een controle werd in de brie de E.coli bacterie aangetroffen. De brie werd verkocht in de filialen van Lidl.

Niet consumeren

Lidl en Jermi Käsewerk GmbH adviseren klanten met klem om de Milbona Selection Brie de Nangis van 100 gram niet op te eten, maar terug te brengen naar de winkel. Milbona producten met een andere houdbaarheidsdatum zijn niet bij de terugroepactie betrokken en kunnen veilig opgegeten worden.

E.coli

Wanneer je een product met E.coli binnenkrijgt, dan kan dat binnen een week leiden tot misselijkheid, braken en (bloederige) diarree. Dit komt met name voor bij jonge kinderen, ouderen, mensen met een lage weerstand en zwangere vrouwen. Heb je de desbetreffende brie van de Lidl toch opgegeten? Neem dan contact op met je huisarts.

Lees ook: Bekend kaasmerk roept kaas terug vanwege mogelijke listeriabesmetting

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Unsplash