Christel

Het water loopt ons al in de mond

Simpele koekjes maken die ook nog eens ontzettend lekker zijn, dat doen we graag. Alleen al bij de gedachte van versgebakken shortbread koekjes gaan we watertanden. Deze romige koekjes zijn bij ons niet aan te slepen, wil jij ze ook eens maken? Sla de volgende ingrediënten maar alvast in!

Wat heb je nodig voor 20 koekjes?

  • 260 gram bloem + bloem om te bestuiven
  • 220 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 180 gram gesmolten chocolade (optioneel)
  • 60 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • scheutje vanille-extract

Wat moet je doen?

  • Doe de boter in een kom en klop dit met een handmixer tot een soepele botermassa.
  • Voeg daarna de poedersuiker en het vanille-extract toe en mix het tot geheel.
  • Als laatste voeg je de bloem en het zout toe, kneed dit tot een deeg.
  • Maak een deegbal en rol deze in vershoudfolie en leg dit voor minstens een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif een oppervlak (aanrecht) vervolgens met bloem en rol hier het koekjesdeeg over uit. Het deeg moet ongeveer een halve centimeter dik zijn.
  • Steek met uitsteekvormpjes koekjes uit het deeg en leg de koekjes op de bakplaat.
  • Bak de koekjes gaar in 8 á 10 minuten of tot ze lichtbruin zijn.
  • Dip de shortbread koekjes als ze zijn afgekoeld eventueel in gesmolten chocolade om ze extra lekker te maken.
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Joy of Baking | Beeld: Wikimedia Commons, Timothy Vollmer