21 december 2017
Christel

Wij trekken meteen een sprintje naar de winkel

Tijdens de feestdagen trekken we met liefde een flesje bubbels open. We doen ons graag tegoed aan een glaasje -of twee- en nuttigen hier graag een hapje bij. Maar hoe goed we ook op onze alcoholconsumptie letten, soms hebben we toch last van een kater. Lidl lijkt daar echter de oplossing op te hebben gevonden en heeft nu een katervrije prosecco in de schappen liggen.

Dit is wel wat voor ons.

Goed nieuws
Tijdens de feestdagen slaan we nog weleens een glaasje bubbels af, de kater de volgende ochtend is immers niet voor de poes. Gelukkig hoef je dat glaasje in de toekomst niet meer af te slaan, want Lidl verkoopt sinds gisteren katervrije prosecco! In oktober werd het heugelijke nieuws bekend gemaakt dat Lidl een katervrije prosecco verkocht, helaas was deze alleen nog maar te bemachtigen in Groot-Brittannië. Gelukkig slaat de budgetsupermarkt ons kikkerlandje tijdens de feestdagen niet over, want sinds gisteren is de Prosecco Spumante Extra Dry DOC ook bij Lidl in Nederland te koop!

katervrije

Katervrij
Deze prosecco is een biologische mousserende wijn en is met name zo bijzonder omdat je na het nuttigen van deze drank geen kater zou krijgen. “Biologische wijnboeren gebruiken minder sulfiet tijdens het productieproces, waardoor de kans op een kater kleiner is”, laat wijnmaster Richard Bampfield weten. Sulfiet wordt aan wijn toegevoegd om de drank langer vers te houden, maar is ook het stofje waar je hoofdpijn van krijgt. “Als je gevoelig bent voor sulfiet, dan zou deze prosecco een verlossing kunnen betekenen van een kater.”

Voor een flesje van deze bubbels hoef je gelukkig niet diep in de buidel te tasten. Voor 75 centiliter geluk betaal je nog geen zeven euro, hier kun je ‘m bestellen. Voor wie is deze katervrije prosecco wel wat?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lidl | Beeld: Lidl & Pixabay