Robby

Maak zelf de lekkerste aardappelschijfjes!

Aardappelschijfjes zijn een perfect bijgerecht bij vrijwel elke maaltijd. Natuurlijk kan je een zak voorgekruide aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt trekken, wel zo makkelijk. Maar met een klein beetje meer moeite maak je ze gewoon zelf en geloof ons, dat is véél lekkerder. En goedkoper! Duik dus snel de keuken in om het zelf eens te proberen.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels grof gemalen zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

Zo maak je ze: 

  • Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Doe de schijfjes in een pan met kokend water en kook ze met een snuf zout in vijf tot tien minuten gaar, giet het water hierna af.
  • Meng in een kom de schijfjes met de olijfolie, peterselie, zout, peper en kruiden.
  • Verhit wat boter in een koekenpan en bak de schijfjes op hoog vuur totdat ze goudbruin kleuren!

Wil je je aardappelschijfjes extra krokant krijgen? Lees deze handige tip dan ook! 

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Hoezelfmaken.nl |Beeld videstill