Sabine

Deze groentefriet passen perfect in je dieet  

Twister fries, chicken fries, cheese fries. Tegenwoordig zijn de meest uiteenlopende frietjes verkrijgbaar bij fastfoodrestaurant. Ze hebben alleen één ding gemeen: echt gezond is het niet. Gelukkig zijn er groentealternatieven die net zo lekker zijn!

Een frietje op z’n tijd is iets waar je je helemaal niet schuldig over hoeft te voelen. Zeker niet wanneer je friet maakt van onderstaande groente. 

Van deze groente maak je in een handomdraai lekkere groentefriet:

 1. Courgette
 2. Knolraap
 3. Knolselderij
 4. Aubergine
 5. Yamboon 
 6. Pompoen
 7. Zoete aardappel
 8. Pastinaak
 9. Bakbanaan
 10. Wortels

Zo maak je het: 

 1. Snijd de groente naar keuze in patatvormige reepjes. Hoe dik je ze wilt, is helemaal aan jou. Wel kan het variëren hoe lang ze dan in de oven moeten.
 2. Wanneer je voor een waterige groente hebt gekozen, bijvoorbeeld een courgette. Dep de groente dan een beetje droog met keukenpapier.
 3. Doe de groentechips in een kom en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Sprenkel ook wat zout en peper over de reepjes. Als je het lekker vindt, kun je er ook voor kiezen om nog een andere smaakmaker toe te voegen, zoals paprikapoeder. Meng daarna de olijfolie en specerijen goed met je groentefriet.
 4. Leg de friet op een bakplaat die bekleed is met wat bakpapier. Zorg ervoor dat de frietjes elkaar niet aanraken.
 5. Bak daarna de friet in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 graden. Heb jij voor wat dikkere frieten gekozen? Dan bak je jouw friet gaar in ongeveer 25 minuten. Vergeet niet halverwege je friet een keertje om te draaien!

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: PaleoLeapp Beeld: videostill