18 april 2017
Sabine

Wat een veelzijdige vrucht! 

Een aantal jaar geleden was de avocado nog niet zo bekend, maar tegenwoordig wordt-ie overal bij gegeten. Lekker op brood met een eitje of gewoon door een heerlijke pastasaus. Het is simpelweg heerlijk. Maar wist je dat de steenvrucht ook hartstikke gezond is?

Een avocado is niet alleen goed voor het bereiden van een lekker maaltje, maar het is ook goed voor jou! Dit zijn de gezondheidsvoordelen op een rijtje:

Het helpt je op gewicht te blijven. Wanneer je een avocadofan bent, heb je vast weleens gemerkt dat je na het nuttigen van de smeuïge vrucht best vol zit. Uit meerdere onderzoeken bleek dat mensen die regelmatig tot elke dag een avocado eten gemiddeld een lager BMI hebben.

Het beschermt je ogen en huid. Er zit een heel scala aan nuttige stoffen in avocado’s, zo ook verschillende voedingsstoffen die het verouderingsproces afremmen waardoor je huid langer een jeugdige uitstraling behoudt. Daarnaast helpen deze voedingsstoffen ook om je zicht scherper te houden.

Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Dit komt door de onverzadigde vetten in de avocado en deze verlagen je cholesterol en verbeteren je insulinegevoeligheid. Maar hier houdt het niet op: de bloedstroom wordt ook vergemakkelijkt door de voedingsstoffen en antioxidanten.

Het verkleint de kans op kanker. Uit onderzoek is gebleken dat het nuttigen van een avocado per dag de kans op mond-, borst- en prostaatkanker verkleint. Dit komt doordat er vele fytochemicaliën in avocado’s zitten.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Grazia | Beeld: Pixabay