Ingrediënten
  • 400 gram kastanjepompoen of Hokkaido pompoen in stukken
  • 400 gram geschilde aardappels
  • 2 handjes fijngehakte peterselie
  • 4 fijngesneden lente-uien
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 eetlepels (spelt)bloem
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie
Maayke
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram kastanjepompoen of Hokkaido pompoen in stukken
  • 400 gram geschilde aardappels
  • 2 handjes fijngehakte peterselie
  • 4 fijngesneden lente-uien
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 eetlepels (spelt)bloem
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie

Dat wordt smullen!

Wil je iets maken dat lekker snel klaar is en ook nog eens herfstproof is? Probeer dan eens deze hartige pompoenquiche! Het kost niet veel tijd om te maken en toch heb je een vullende en gezonde maaltijd op tafel staan. 

Een lekkere en gezonde pompoenquiche die je binnen een paar minuten op tafel hebt staan!

Hoe maak je het?

  • Rasp de stukken pompoen en aardappelen fijn.
  • Voeg redelijk wat peper, zout en nootmuskaat toe aan de geraspte pompoen en aardappel.
  • Meng dit goed door elkaar en voeg vervolgens ook de fijngesneden lente-uitjes, peterselie en 2 eetlepels (spelt)bloem toe.
  • Meng het nogmaals goed door elkaar en voeg nu ook de 2 losgeklopte eieren eraan toe.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Als de pan goed warm is schenk je hier het pompoen-mengsel in. Leg de deksel op de pan en laat het zo ongeveer 10 à 15 minuten bakken. Zorg dat je af en toe controleert of de bodem niet aanbakt door zachtjes te schudden met de pan. Ondertussen kun je vast de grill-stand van de oven aanzetten.
  • Haal de pan van het vuur en zet deze rechtstreeks in de oven. Laat het 5 à 8 minuten grillen zodat het bovenop ook een mooi krokant laagje krijgt. Mocht je pan te groot zijn voor in de oven dan kan je ook de quiche ook uit de pan halen, het op een bakplaat schuiven en zo onder de grill zetten.
  • Snijd het in vier punten.
  • Genieten maar!

Lees ook: Recept: herfstsalade met pompoen, roodlof, appel en geitenkaas

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels