Zo maak je het lekkere broodje met kruidenroomkaas zelf

Nadat de V&D haar deuren moest sluiten, moesten we voornamelijk over de schok heenkomen dat we de La Place moesten missen. Gelukkig bestaat het restaurant nog wel, maar je vindt ‘m in mindere mate. Mis jij het broodje kruidenroomkaas erg? Dan kun je ‘m gelukkig heel makkelijk zelf maken.

Dit heb je nodig voor een broodje: 

  • 120 gram roomkaas
  • 15 gram crème fraîche
  • 15 gram bieslook
  • 5 gram peterselie
  • 30 gram Romaanse sla
  • gestampte peperkorrels
  • 1 pistolet

Zo maak je het: 

  • Doe de roomkaas en peper in een kom en roer dit met een spatel tot de roomkaas zacht is.
  • Schep de crème fraîche bij de roomkaas en roer dit opnieuw goed door.
  • Snijd de bieslook en peterselie in kleine stukjes. Voeg de peterselie en de helft van de bieslook aan het roomkaasmengsel toe.
  • Snij de Romaanse sla in fijne reepjes en snij je broodje open. Leg de sla op je broodje en verdeel de roomkaas hierover.
  • Maak je broodje af met wat extra bieslook.

Lees ook: Dit is het imitatierecept voor de tonijnsalade van de La Place

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: La Place | Beeld: Videostill YouTube La Place