Christel

Wij kunnen ons er misselijk aan eten!

Wanneer het weekend is -en eigenlijk ook doordeweeks- trakteren we onszelf graag op wat lekkers. Vaak kiezen we voor wat lekkers wat niet zo gezond is. Echter is dat vaak de calorieën waard, omdat het zo lekker is om jezelf te trakteren. Ben je weer toe aan een lekkere snack? Dan moet je deze kipvingers echt eens maken.

Wat heb je nodig?

  • 1 pak AH Basic Crackertjes
  • 450 gram kippenvlees, in repen gesneden
  • 240 milliliter karnemelk
  • Snuf zout
  • Flinke snuf paprikapoeder
  • Flinke snuf knoflookpoeder
  • Snufje gedroogde peterselie
  • Snuf peper
  • Olie om in te frituren

Wat moet je doen?

  • Schenk de karnemelk over de kip heen en voeg de kruiden en zout toe. Roer dit door tot alle kip is bedekt met karnemelk.
  • Dek de kom af en leg de kom voor een paar uur in de koelkast.
  • Doe alle crackers in een keukenmachine en maal ze net zo lang tot je de textuur van paneermeel krijgt.
  • Doe de crackers in een kom en haal de kip uit de koelkast.
  • Verwarm de olie in een hapjespan.
  • Pak een keukentang en pak de dip hiermee de kip in de crackerkruimels. Let erop dat de kip helemaal bedekt is met kruimels.
  • Frituur de kipvingers voor ongeveer vier tot vijf minuten. Als de kipvingers wat aan de dikke kant zijn, kan het zijn dat ze langer gefrituurd moeten worden.

Lijkt dit gerecht je lekker? Bewaar het recept op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: videostill