Sabine

De courgettespaghetti wordt ook wel ‘courgetti’ genoemd

De maand juni al al vol op gang en we hopen dat de tropische temperaturen weer een keertje deze kant op komen. Heerlijk, dat warme weer. Maar voor sommigen ook een knelpunt. Want hoe warmer het is, hoe bloter de kleding. Wil jij een beetje letten op de lijn, maar ook lekker eten? Dan is deze courgetti iets voor jou!

Dit heb je nodig:

  • 4 courgettes
  • 3 rode paprika’s
  • 2 knoflook
  • 35 gram edelgistvlokken*
  • halve ui, grof gesneden
  • 120 milliliter groentebouillon
  • zout en peper naar smaak
  • basilicum en/of verse peterselie (optioneel)

* De edelgistvlokken zijn te koop bij Holland en Barret. Het is een gezond alternatief voor Parmezaanse kaas en van nature rijk aan vitamine B1, B2, B6 en foliumzuur. Spreken edelgistvlokken je niet aan? Dan kun je gewoon Parmezaanse kaas gebruiken. 

Zo maak je het:

  • Snijd de paprika’s door midden en verwijder de pitjes. Voorzie een bakplaat van bakpapier en leg hier de paprika’s op. Zet ze daarna 15 tot 20 minuten in de oven op 180 graden. De paprika’s zijn klaar wanneer het velletje van de paprika begint te verkleuren.
  • Haal de paprika’s uit de oven en voorzie de paprika’s van folie. Zet ze daarna weer in je oven (zonder deze weer aan te doen), zodat ze nog even kunnen stomen.
  • Terwijl de paprika’s in de oven stomen, kun je bezig met de courgettes. Je kunt een spirelli/spiraalsnijder gebruiken om dunne sliertjes van de courgette te maken. Zet daarna een pan met kokend water op en laat de courgetti hier 5 tot 10 minuten in garen. Wil je knapperige courgetti? Ga dan voor 5 minuten.
  • Snijd de paprika na het stomen in stukjes en doe ze in een keukenmachine. Voeg hier ook de knoflook, edelgistvlokken (of Parmezaan) ui, groentebouillon en peper en zout aan toe. Zet de keukenmachine aan tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Meng de courgettespaghetti met de saus en je kunt het direct serveren.

Meer koolhydraatarme recepten proberen? Neem dan ook eens een kijkje bij:

Bron: Running on real foodBeeld: Running on real food