Sabine
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • kant-en-klaar croissantdeeg
  • 40-50 gram roomboter 
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 bollen mozzarella
  • ketchup om te serveren 

Eens wat anders dan een croissantje met jam

We zijn de Fransen nog altijd dankbaar voor het bedenken van de croissant. Het broodje van bladerdeeg is een ware traktatie en mag niet ontbreken wanneer we genieten van een luxe ontbijtje. Meestal eet men deze traktatie met wat jam of kaas. De chocoladeliefhebbers eten het ook graag met wat chocopasta, maar je kunt eindeloos variëren met het beleg. Wat dacht je bijvoorbeeld van knoflookboter en mozzarella? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  • Smelt de roomboter en roer de Italiaanse kruiden en het knoflookpoeder door de boter.
  • Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol dit uit. Besmeer de binnenkant van de croissantdriehoekjes met boter. Verdeel daarna de mozzarella over de driehoekjes en rol daarna de croissantjes volgens de instructies.
  • Besmeer als laatst de buitenkant van de croissantjes met de overgebleven boter.
  • Doe de croissantjes 15 minuten in de oven.
  • Serveer de croissantjes met wat ketchup of een saus naar keuze.

Lees ook: Simpel én lekker voor ieder ontbijt: gevulde croissants met ham, kaas en roerei

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill