Desy

Dit is zo heerlijk mals!

Heb je een slowcooker in huis? Dan ben je in het bezit van een waar pareltje! Met een slowcooker maak je namelijk de lekkerste stoofpotjes en stukjes vlees. Doordat het zo langzaam gegaard wordt, is het vlees extra mals. 

Ook deze heerlijk malse kip maak je in de slowcooker. 

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 4 kipfilets, in reepjes gesneden
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 120 milliliter droge witte wijn
  • 1 ui, gesnipperd
  • snufje zout
  • snufje gedroogde tijm
  • snufje gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels gedroogde peterselievlokken
  • 6 grote verse champignons, fijngesneden
  • 3 eetlepels maïzena
  • 60 milliliter water
  • 225 gram ongekookte pasta
  • 60 milliliter slagroom
  • 60 milliliter melk
  • 45 gram geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

  • Doe de kippenreepjes samen met de kippenbouillon, witte wijn, ui, zout, tijm, peper en peterselie in een slowcooker en zet de pan op laag. Doe het deksel op de pan en kook ongeveer vijf uren.
  • Zet de pan dan op hoog en voeg de gesneden champignons toe. Doe de maizena en het water in een kom en voeg dit aan het mengsel in de slowcooker toe.
  • Doe het deksel weer op de pan en kook ongeveer 20 minuten tot de saus is ingedikt. Vul een grote pan met een beetje zout en breng dit aan de kook. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng opnieuw aan de kook.
  • Kook de pasta 12 minuten lang zonder het deksel op de pan. Laat uitlekken en doe samen met de melk, slagroom en de Parmezaanse kaas in de slowcooker. Roer goed door elkaar en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en serveer direct.

Lees ook: Gek op pasta? Met deze slowcooker pastasaus geef je een andere dimensie aan je gerecht

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Allrecipes | Beeld: flickr, sweethappychick1985