Dit is het recept dat de twee tortelduifjes klaarmaakten

Fans van de ex-Suits actrice Meghan Markle wisten wellicht al dat de verloofde van Harry een foodie is. Ze houdt van koken en lekker eten. Tijdens hun allereerste interview samen onthulden Harry en Meghan dat ze kip aan het roosteren waren vlak voordat Harry op een knie ging. Wat er daarna gebeurde weten we natuurlijk allemaal, maar hoe zat het met die kip?

Het is wel even werk om te maken.

Recept 
Helemaal zeker weten we het niet, maar de kans is erg groot dat Harry en Meghan gingen voor het recept van Ina Garten. In een interview met Good Housekeeping vertelde Meghan vorig jaar dat ‘niets zo lekker is als een perfect geroosterde kip.’ “Als je een geroosterde kip van Ina Garten maakt, is dat een game changer”, vertelde Meghan destijds. “Ik breng het vaak mee naar etentjes en maak het klaar voor veel vrienden.” We zijn benieuwd of Meghan dit ook voor Harry maakte, maar we denken van wel.

Wil jij het recept ook aan je geliefde voorschotelen? Lees dan snel hoe je het klaarmaakt.

Dit heb je nodig:

  • 1 hele kip (ongeveer 5 tot 6 pond)
  • zout
  • verse zwarte peper
  • 1 bundeltje tijm + 20 takjes verse tijm
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 1 hele bol knoflook, horizontaal doormidden gesneden
  • 65 gram boter, gesmolten
  • 1 grote gele ui, dik gesneden
  • 4 wortels, in stukjes van 5 centimeter gesneden
  • 1 bol venkel
  • olijfolie

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verwijder de ingewanden van de kip (hart, lever, maag).
  • Spoel de kip vanbinnen en buiten schoon. Verwijder overtollig vet en dep de buitenkant van de kip droog.
  • Verdeel royaal zout en peper in de binnenkant van de kip. Vul de holte met het bundeltje tijm, beide helften van de citroen en alle knoflook.
  • Bind de poten van de kip aan elkaar met keukentouw. Duw de vleugels onder het lichaam van de kip.
  • Doe de uien, wortels en venkel in een ovenbestendige pan. Voeg hier de 20 tijmtakjes en olijfolie aan toe. Verdeel dit over de pan en plaats de kip hier bovenop.
  • Plaats de pan in de oven en laat de kip hier anderhalf uur in staan.
  • Verplaats de kip voorzichtig op een groot bord samen met de groentes. Dek dit daarna af met aluminiumfolie en laat dit nog 20 minuten zo staan. Daarna is de kip klaar om te serveren.

Zin in een ander kipgerecht? Probeer dan deze Piri piri kip!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping, Food Network | Beeld: Videostill