25 min.
16 pers.

Lekker voor bij de borrel!

Wij zijn gek op borrelen. Eigenlijk niet vanwege de drankjes, maar we zien het vooral als goed excuus om er een lekker hapje bij te serveren. Kort gezegd: het gaat ons vooral om de snacks. En een goede borrelsnack, daar weten we wel raad mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze krokante kip-kaassticks? Een lekkere dip ernaast en klaar is kees! Is het al 17.00 uur?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de kip-kaassticks:

  • Vermaal de kip in een keukenmachine of hak heel fijn met een mes. Doe de kip in een kom en voeg zout, peper, chilipoeder, gemengde kruiden, knoflook-gemberpasta, maizena en mozzarella toe. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Was je handen goed en vet ze daarna licht in met wat olie. Neem steeds een kleine portie van het kipmengsel en vorm er met je vingers sticks van. Wentel elke stick vervolgens door de bloem en leg de sticks op een bord.
  • Neem twee kommetjes. Klop in het eerste kommetje de eieren los en doe in het tweede kommetje de broodkruimels.
  • Doop elke stick eerst in het ei-mengsel en haal daarna door de broodkruimels.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin de olie. Als de olie heet is, kun je de kip-kaassticks hierin frituren. Doe dit in kleine porties van ongeveer 4 à 5 sticks per keer. Wanneer de kip-kaassticks goudbruin en krokant zijn, leg je ze op een bord met wat keukenpapier om uit te lekken. Let op: zorg dat je het vuur niet te hoog hebt staan, want dan wordt de kip niet goed gaar.
  • Serveer de kip-kaassticks warm met je favoriete sausje.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Borrelhapje: garnalen met spek met een pittige mayonaisedip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Spice Bangla | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 250 gram kip
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemengde kruiden
  • 1 theelepel knoflook-gemberpasta
  • 2 eetlepels maizena
  • 115 gram mozzarella
  • 60 gram bloem
  • 2 eieren
  • 55 gram broodkruimels
  • Olie om in te frituren