Desy

Kip jambalaya met maar een paar ingrediënten

Kip siam, kipkerrie en andere wereldgerechten; we halen ze vaak uit een pakje omdat we denken dat we met geen mogelijkheid zelf de gerechten kunnen maken. Niets is minder waar, want met de juiste kruiden maak je de wereldgerechten makkelijk zelf! Zo ook deze kip jambalaya.

Dit heb je nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kipfilet, in stukjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 75 gram chorizo, in plakjes
  • 1 eetlepel Cajunkruiden
  • 250 gram rijst
  • 1 blik gepelde tomaat, 40 gram
  • 350 milliliter kippenbouillon

Zo maak je het:

  • Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kip 5 tot 8 minuten goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet dit even aan de kant.
  • Snijd de ui in stukjes en bak deze in het vet van de kip in 3 tot 4 minuten fruitig. Voeg dan de rode peper, knoflook, chorizo en Cajunkruiden toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg dan de gekookte rijst toe aan de pan en voeg de tomaten en de bouillon toe. Dek af met een deksel en laat 20-25 minuten sudderen totdat de rijst zacht is geworden. Serveer direct.

Lees ook: Hmm, deze Thaise kip Siam met cashewnoten is een ware traktatie! Dit moet je proberen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: BBC Good Food | Beeld: Pixabay