Maayke

Voor de mensen die na een verpletterende jaarwisseling wel een stevige lunch kunnen gebruiken

De feestdagen in de drukke decembermaand zijn altijd hartstikke leuk en gezellig, met als toppunt een geweldige afsluiter van het jaar tijdens de jaarwisseling rond middernacht. Toch merken we dat ons energielevel na al deze dagen behoorlijk naar beneden is gezakt. Een goede, stevige lunch kan al veel wonderen doen. Daarom begin je het jaar goed met deze simpele, maar zó lekkere tosti!

Libelle kwam onlangs dit recept waarbij je je standaard tosti nét wat lekkerder maakt.

Wat heb je nodig?

  • 1 plak wit- of bruinbrood
  • 1 ei
  • 3 à 4 plakjes spek/bacon, gebakken
  • 2 plakken (jonge) kaas
  • een klontje boter

Dit is hoe je de tosti maakt:

  • Leg het plakje brood op een snijplank en rond gat in het midden van het brood. (± 3 centimeter)
  • Verhit in een pan het klontje boter en leg het plakje brood in de pan.
  • Breek nu het ei en plaats deze precies in het midden van het brood waar het gat zit.
  • Bak het brood met het ei een aantal minuten en keer vervolgens het brood in z’n geheel met het ei om.
  • Leg nu de plakjes bacon en de (jonge) kaas over het brood heen.
  • Als de kaas goed gesmolten is haal de tosti uit de pan en serveer deze met wat saus naar keuze.

Lees ook: Dit is de populairste tosti van 2017 en zó maak je ‘m

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Making a grilled cheese egg in a hole door Joy onder de licentie CC BY 2.0