Desy

Zo maak je het:

Verhit de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de boter en de suiker in een beslagkom en mix met een handmixer tot een luchtig en glad mengsel. Dit zal ongeveer twee minuten duren. Voeg vanillesuiker en zout toe en klop door het mengsel heen. Doe de handmixer op de laagste stand en voeg beetje voor beetje de bloem toe. Mix tot er een glad mengsel is ontstaan.

Rol eetlepels van het deeg op tot balletjes en plaats de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes in het midden in met de duim of de achterkant van een lepel zodat er een klein deukje ontstaat. Vul de koekjes met een eetlepel jam naar keuze en bak deze 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn geworden. Bak ze niet te lang! Laat ze de koekjes goed afkoelen op een rooster. Bestrooi de koekjes met poedersuiker zodra ze helemaal zijn afgekoeld. Serveer direct of bewaar ze in een luchtdicht doosje; ze blijven dan een paar dagen goed!


Pagina 2/2