Esther Reitsema
20 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 125 milliliter melk
  • 85 gram bloem
  • 3 eieren
  • 50 gram boter
  • Een snufje zout
  • Poedersuiker naar smaak

Zo maak je ze net als in Oostenrijk

Als je weleens in Oostenrijk bent geweest, ken je kaiserschmarrn ongetwijfeld. De kleine pannenkoekjes smaken in het wintersportland het allerlekkerste, en als je ze thuis maakt kan het dan al snel een beetje tegenvallen. Gelukkig wisten de experts van Culy het recept van een Oostenrijkse kok te ontfutselen, en weten we nu  hoe je kaiserschmarrn precies maakt zoals in Oostenrijk!

Zo ga je te werk:

  • Doe de melk en de bloem in een kom en meng samen tot een glad mengsel.
  • Voeg dan de eieren en een snufje zout toe en meng dit voorzichtig door het bloemmengsel.
  • Zet een pan op het vuur en voeg tweederde van de boter toe. Wacht tot dit smelt en leg dan het deeg in de pan met het deksel erop.
  • Bak de pannenkoek ongeveer twee minuten op laag vuur. Keer ‘m dan om en bak nog eens twee minuten.
  • Smelt ondertussen het resterende deel van de boter in een pannetje of in de magnetron.
  • Vervolgens scheur je met een spatel de pannenkoek in stukken. Dit hoeft niet te netjes: de stukken mogen verschillend van vorm en grootte zijn.
  • Voeg dan de resterende, gesmolten boter toe aan de pannenkoek.
  • Laat het geheel opnieuw onder het deksel bakken voor ongeveer twee minuten. De pannenkoekjes zijn klaar als ze wat opgestijfd zijn en een goudgele kleur hebben.
  • Strooi wat poedersuiker over kaiserschmarrn et voilà: je zelfgemaakte Oostenrijkse lekkernij is klaar.

Tip

In Oostenrijk worden kaiserschmarrn vaak geserveerd met appelmoes of pruimencompôte. Het lekkerste is natuurlijk om ook dit zelf te maken. Daarnaast kun je, als je daar van houdt, rozijnen toevoegen aan het beslag. Kaiserschmarrn worden in Oostenrijk zowel met als zonder krentjes gemaakt.

Lees ook: Recept: dé wintersportsnack de Apfelstrudel

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock