Ingrediënten
  • 1  ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1  laurierblaadje
  • 3  kruidnagels
  • 400 gram riblappen
  • 2 eetlepels bloem
  • Zonnebloemolie
  • 330 milliliter bier (kan vervangen worden door water)
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 plakje ontbijtkoek
  • 800 gram aardappelen
Desy
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1  ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1  laurierblaadje
  • 3  kruidnagels
  • 400 gram riblappen
  • 2 eetlepels bloem
  • Zonnebloemolie
  • 330 milliliter bier (kan vervangen worden door water)
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 plakje ontbijtkoek
  • 800 gram aardappelen

In een paar stappen traditionele hachee op tafel!

Goed, op een foto ziet het er misschien nooit zo smakelijk uit, maar hachee is heel erg lekker! Het woord hachee komt van het Franse woord hacher, oftewel ‘hakken’. Het traditionele stoofgerecht wordt vaak gegeten met rode kool, appel, appelmoes of hutspot. Wij delen vandaag een recept voor hachee met rode kool en aardappel met je!

Voor de rode kool

  • 1  rode kool
  • 1 ui
  • 1  kaneelstokje
  • 2 eetlepels bosvruchtenjam
  • zout en versgemalen peper
  • 1  appel

Zo maak je het:

  • Pel de ui, halveer en snipper één helft fijn. Snijd ook de knoflook fijn.
  • Prik het laurierblaadje met behulp van de kruidnagels vast op de intacte halve ui.
  • Snijd het vlees in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de bloem in een diep bord en haal de stukjes vlees hier doorheen.
  • Verwarm een braadpan met olie. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin.
  • Voeg dan gesnipperde ui en knoflook toe. Bak even mee en blus af met een halve liter water en bier.
  • Voeg dan de halve ui met het laurierblaadje toe.
  • Laat het vlees in drie uur op laag vuur gaar stoven.
  • Voeg na dertig minuten azijn en bouillonblokje toe.
  • Breek, als de tijd bijna om is, de ontbijtkoek in stukjes en roer dit door de saus.
  • Verwijder dan de halve ui en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook ondertussen de aardappelen.
  • Maak ook ondertussen de rode kool door deze te halveren, de stronk te verwijderen en de kool zo fijn mogelijk te snijden.
  • Rasp de appel fijn en snipper de rode ui.
  • Breng rode kool samen met een bodempje water, appel, ui, kaneelstokje en peper en zout aan de kook en stoof dit 25 minuten op laag vuur.
  • Breng op smaak met de jam en serveer met de aardappelen en hachee. Eet smakelijk!

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Hachee met puree en rode kool – Dutch Beef Stew door Martijn van Exel onder de licentie CC BY-SA 2.0