Ingrediënten
  • 120 milliliter olijfolie
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 1 prei, fijngesneden
  • Halve theelepel gedroogde tijm
  • 30 tenen knoflook, een paar keer doormidden gesneden
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken
  • 1600 milliliter (kippen)bouillon
  • 120 milliliter room
  • Handje gehakte peterselie
  • 6 plakken oud brood
  • Zout en peper
45 min.
6 pers.

Knoflookfans, deze soep met dertig tenen knoflook is voor jullie

Ben jij zo iemand die de hoeveelheid knoflook in een recept altijd verdubbelt? Welkom bij de club. Ook wij zijn gek op de smaakmaker en voegen het toe aan menig gerecht. In de volgende soep is knoflook niet zomaar een ingrediënt, maar de ster van het gerecht. Deze knoflooksoep serveer je met croutons en geloof ons, de soep gaat op tot de laatste druppel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit 100 milliliter olijfolie in een soeppan en voeg de ui, prei en tijm toe. Laat de ui even zweten en voeg daarna de knoflook toe. Zet het vuur laag en laat 15 minuten opstaan.
  • Voeg daarna de aardappelen en de bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat daarna 30 minuten opstaan.
  • Voeg daarna de room toe en gebruik een staafmixer om de ingrediënten te pureren.
  • Doe de overgebleven olijfolie in een pan en snijd de stukken brood in croutons. Doe de stukken brood in de pan en bak tot ze knapperig zijn.
  • Serveer de soep met de croutons en peterselie.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: aardappelpuree met geroosterde knoflook

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Recipe 30 | Beeld: Videostill YouTube Recipe 30

Ingrediënten
  • 120 milliliter olijfolie
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 1 prei, fijngesneden
  • Halve theelepel gedroogde tijm
  • 30 tenen knoflook, een paar keer doormidden gesneden
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken
  • 1600 milliliter (kippen)bouillon
  • 120 milliliter room
  • Handje gehakte peterselie
  • 6 plakken oud brood
  • Zout en peper