Sabine

Zo haal je nog meer uit die avocado

De avocado is al lang niet meer de vrucht die alleen maar door de hippe generatie wordt gegeten. Ook de leek kan tegenwoordig best genieten van die heerlijke, romige delicatesse. Maar wil je nu echt alles uit je avocado halen? Maak er dan een roosje van. Het ziet er supermooi uit en je hoeft er niet eens een kooktalent voor te zijn.

Ten eerste is het heel belangrijk dat je een rijpe avocado hebt. Anders krijg je de schil niet goed van de avocado en dan wordt je roos al niet zo mooi meer.

Zo ga je te werk:

  • Snijd de rijpe avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit. De pit verwijder je door met een scherp mes in een keer in de pit te hakken. Daarna blijft de pit aan je mes hangen en verwijder je de pit zonder de avocado te beschadigen.
  • Gebruik daarna de achterkant van je mes om de schil van de avocado los te maken. Wanneer je avocado goed rijp is, kun je de schil er heel makkelijk aftrekken.
  • Snijd daarna in de breedte de avocado in zo dun mogelijke reepjes.
  • Trek de reepjes daarna voorzichtig uit elkaar, maar zorg ervoor dat het begin en het einde altijd tegen elkaar aanblijven zodat een lange sliert vormt.
  • Rol daarna het ene uiteinde van de sliert op zodat een roosje ontstaat.

Bekijk hieronder de video om te zien hoe je het precies moet doen.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Videostill YouTube