Sabine
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 75 gram (ongezouten) cashewnoten 
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram verse basilicumblaadjes
  • 60 gram pijnboompitten
  • 160 milliliter extra vierge olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Pesto is een ware smaakmaker!

Pesto op een boterham met mozzarella of pesto bij een pastagerecht. Het groene smeerseltje is perfect voor veel gerechten, met name die uit de Italiaanse keuken. Je kunt een potje uit de winkel halen, maar pesto zelf maken is natuurlijk wel het lekkerst. Zeker wanneer je dit ingrediënt toevoegt.

Voor sommigen is het al algemene kennis, maar nog niet bij iedereen is bekend dat dit ingrediënt je pesto nog smakelijker kan maken. Namelijk… cashewnoten! Deze noten geven je pesto een erg lekkere smaak. Ze zijn wel wat vet, maar ook supergezond. Cashewnoten bevatten veel gezonde, onverzadigde vetzuren.  

Zo maak je het:

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Pel de teentjes knoflook en snijd in stukjes.
  • Doe alle ingrediënten* in een keukenmachine en zet deze aan. Laat het apparaat aanstaan tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd en een smeuïge massa is ontstaan.
  • Vind je de pesto nog te dik? Dan kun je ook een scheutje citroensap toevoegen.

*Omdat de cashewnoten al relatief gezien veel vet bevatten en erg smaakvol zijn, bevat deze pesto geen Parmezaanse kaas. Wil je de Parmezaanse kaas toch toevoegen? Vervang de pijnboompitten dan met 100 gram Parmezaanse kaas. Je kunt de pijnboompitten er ook inlaten, maar je krijgt dan een erg calorierijke pesto. 

Lees ook: Gezond borrelhapje: geroosterde spruitjes uit de oven met pestodip

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Beeld: Pixabay