Ingrediënten
  • 85 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 145 gram donkerbruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei en 1 eigeel
  • 175 milliliter rode wijn
  • Een scheutje vanille-extract
  • 130 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • Een snufje zout
  • Een snufje kaneel
Desy
15 + 30 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 85 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 145 gram donkerbruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei en 1 eigeel
  • 175 milliliter rode wijn
  • Een scheutje vanille-extract
  • 130 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • Een snufje zout
  • Een snufje kaneel

Niet geschikt voor kinderen!

Als er kinderen mee gaan eten van deze chocoladetaart, dan is het niet zo handig om dit ingrediënt erin te verwerken. We hebben het namelijk over rode wijn! De rode wijn in de taart zorgt ervoor dat de chocoladesmaak nóg intenser wordt. Een ware smaakexplosie! 

Dit heb je nodig voor de topping:

  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram room
  • 25 gram kristalsuiker
  • Een scheutje vanille-extract

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier zodat de cake niet aan de vorm blijft kleven.
  • Meng in een grote kom de boter met de suiker, tot ze samen een fluffy textuur krijgen. Voeg daarna het ei en het eigeel toe en roer alles tot een glad beslag.
  • Voeg daarna de rode wijn toe en meng ook het vanille-extract door het beslag. Voeg als laatste de bloem, het cacaopoeder, de kaneel en het zout toe. Meng alles tot een glad geheel.
  • Doe het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en zet deze 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Check met een tandenstoker of het deeg gaar is geworden; komt de tandenstoker schoon weer uit de taart? Dan is-ie gaar! Laat de cake nu een kwartier afkoelen.
  • Maak ondertussen de topping door de mascarpone, suiker en vanille samen te kloppen tot een stijf geheel.
  • Versier de inmiddels afgekoelde taart met een flinke toet topping en serveer direct.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: