Maayke
20 min.
4 - 5 pers.
Ingrediënten
  • Witte rijst
  • Pindasaus
  • 4 eieren
  • 200 gram wortelen (of winterpenen)
  • 200 gram sperziebonen
  • 250 gram spitskool
  • 100 gram taugé
  • 1/2 komkommer
  • Optioneel: koriander kroepoek en/of emping

Makkelijk, snel en onwijs lekker!

Gado Gado is een typisch Indonesisch groentegerecht. Waarschijnlijk heb je het vast al eens voorbij zien komen op het menu van je favoriete Chinees-Indisch restaurant. Maar natuurlijk het zelf maken van Gado Gado véél lekkerder! 

Eigenlijk is Gado Gado een soort salade van (kort gekookte) groenten met pindasaus.

Gekookt eitje
Dit lekkere Indonesische gerecht is volledig vegetarisch. Hier in Nederland kennen we de Gado Gado altijd met een gekookt eitje erbij, echter is dit niet de wijze waarop het in Indonesië zelf gepresenteerd wordt. Maar je kan natuurlijk zelf kiezen welke ingrediënten jou het lekkerst lijken in dit gerecht. Daarnaast kun je de Gado Gado afmaken door het met witte rijst of longtong te serveren. Een goedkope én snelle bereiding dus!

Zo maak je het:

  • Begin met het koken van vier eieren totdat ze hard gekookt zijn. Vervolgens pel je de eieren en leg je ze aan de kant op af te laten koelen.
  • Snijd de wortelen in plakjes, doe ze in een zeef en hang deze boven een pan met kokend water. Kook deze vervolgens 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Kook op dezelfde manier de sperziebonen maar dan ongeveer 5 minuten totdat ze beetgaar zijn.
    Snijd de spitskool in repen en leg dit samen met de taugé in het vergiet. Giet hier het kokende water vanuit de pan over heen.
  • Spoel de groenten met koud water af en laat ze uitlekken en afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
  • Verdeel de spitskool en taugé over vier borden en leg hier de wortel, sperziebonen en eieren op.
  • Schep de pindasaus over de groenten, bestrooi het eventueel met nog wat koriander en serveer de witte rijst, kroepoek of emping naast het Gado Gado gerecht.

Selamat Makan!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Smulweb | Beeld: Videostill