Hmmm… Heb jij dit wel eens met rijst geprobeerd? Je weet niet wat je proeft!

Ingrediënten
  • kKlontje boter
  • 6 champignons, grof gesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 lente-ui, versnipperd
  • 450 milliliter kipbouillon
  • 200 gram witte rijst
  • Handje gehakte verse peterselie
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Robby
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • kKlontje boter
  • 6 champignons, grof gesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 lente-ui, versnipperd
  • 450 milliliter kipbouillon
  • 200 gram witte rijst
  • Handje gehakte verse peterselie
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Rijst met champignons, zo smaakvol en kruidig!

Deze lekkere maar gezonde rijst met champignons zorgt ervoor dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt en toch lekker eet met minimale moeite. Kipfiletje erbij bakken en klaar ben je! De rest van het gezin zal hier ook van smullen en het is zo makkelijk dat iedereen hier iets lekkers van maakt. Rijst is een ontzettend veelzijdig product en je kan het overal bij eten. Wist je dat wij in Nederland en Amerika heel andere rijst eten dan dat ze in Azië doen? In Nederland eten we rijst met een veel langere korrel dan in bijvoorbeeld China en Japan. Kijk maar eens naar sushi-rijst, dat zijn veel kleinere korrels.

We kennen het allemaal wel, druk druk druk en maar weinig tijd om uren achter het fornuis te staan. Dan kan je naar de snackbar gaan voor een patatje, maar dan krijg je niks voedzaams binnen.

Hoe maak je het? 

  • In een pan op matig hoog vuur de boter smelten en daarin champignons, knoflook en lente-ui bakken tot de champignons gaar zijn en het vocht verdampt is.
  • Kipbouillon en rijst erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met peterselie, zout en peper.
  • Het vuur lager zetten, de pan afdekken en 20 minuten zachtjes laten koken. Eet smakelijk!

Lees ook: Snijd je stokbrood op deze manier en voorkom platgedrukte en kapotte plakjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill Headbanger’s kitchen