Een tompouce maak je makkelijk zelf!

Wat is er nu een lekkerder traktatie dan een heerlijke tompouce? Die knapperige bovenkant, die romige vulling: het is pure perfectie. Nu zijn er natuurlijk in de winkel heerlijke tompouces te koop, maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zelf kan maken?

En daar hoef je helemaal geen uren voor in de keuken te staan zwoegen. Zo maak je snel een heerlijke tompouce!

Dit heb je nodig voor 4 tompouces:

  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 250 milliliter volle melk
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • enkele druppels citroensap

Zo maak je ze:

  • Snijd de plakjes bladerdeeg  in 4 stukjes, zodat je in totaal 8 plakjes hebt.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en leg twee pakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het bladerdeeg en schuif ze in de oven voor ongeveer 15 minuten totdat ze goudbruin worden.
  • Meng de eierdooiers in een pan met de basterdsuiker en klop dit met een mixer tot een romige massa. Klop het custardpoeder hier langzaam door en blijf kloppen terwijl je de melk in een dun straaltje toevoegt.
  • Zet deze pan op zacht vuur en blijf roeren totdat het mengsel gaat binden, dit duurt ongeveer 5 minuten. Het moet een soort dikke vla worden.
  • Laat koud worden, doe in een spuitzak en spuit op de plakken gebakken deeg. Leg hier weer een plakje bovenop.
  • Nu ga je het glazuur maken.  Zeef de poedersuiker en voeg het eiwit en enkele druppels citroensap toe. Klop of roer ten minste drie minuten. Met een beetje bietensap of kleurstof geef je het glazuur een mooie roze tint.
  • Verdeel het glazuur over de bovenkant van de tompoezen en laat dit 30 minuten in de koelkast opstijven.
  • Smullen maar!

Lees ook: Deze heerlijke warme chocolademelk met Baileys is perfect voor koude winteravonden!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Zelfmaakrecepten | Beeld: Pixabay