Robby
Ingrediënten
  • 4 plakjes bladerdeeg of 1 bladerdeegrol (ontdooid)
  • geraspte kaas
  • 2-3 plakken ham
  • 1 tl paprikapoeder

Deze ham-kaas vlinders zijn heerlijk!

De kerstdagen zijn koud achter de rug en we moeten alweer aan oudejaarsavond gaan denken! Sommigen gaan naar vrienden, anderen naar een feest maar de meesten van ons vieren het gewoon lekker thuis.

Oudejaarsconference aan, vuurwerk in de aanslag en een tafel vol lekkere hapjes en drankjes: klinkt als een perfecte oud en nieuw! Naast een schaal oliebollen is het ook wel lekker om nog een paar hartige hapjes te hebben. Nu kan je natuurlijk een zak chips opentrekken, maar het is leuker (en lekkerder) om zelf iets te maken. Deze heerlijke ham-kaasvlinders zijn ontzettend makkelijk om te maken en smaken heerlijk. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig.

Zo maak je ze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zelf gebruik ik vier plakjes bladerdeeg.
  • Leg ze op bakplaat met bakpapier met de randjes over elkaar.
  • Druk de randjes goed aan met je vingers of een vork zodat je een grote lap bladerdeeg hebt.
  • Verdeel de plakjes ham, wat geraspte kaas en de kruiden over het bladerdeeg. Rol nu de boven- en onderkant naar het midden toe.
  • Snijd de bladerdeegrol in plakjes van ongeveer 1-2 cm dik.
  • Bak de ham-kaasvlinders ongeveer 15 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Bron: Lekker en Simpel | Foto: videostill cookingwithalia


Pagina 2/2