19 juli 2016

Maak deze heerlijke zomersnacks op een warme dag

Er zijn weinig mensen die van een grote maaltijd houden in de warmte. Het liefst hebben we dan gewoon vers fruit of een lekker drankje. Toch hebben wij een leuk recept waarbij jij je handen met alle plezier uit de mouwen wilt steken. Het is lekker, gezond, goedkoop en het is ook nog eens verfrissend. Het zijn bananensnacks wat ze ook geschikt maakt voor je kinderen.

Wat heb je nodig:

– Chocola (hoe meer cacao, hoe gezonder)
– Olie
– Bananen
– Kokosrasp
– Noten (in stukjes)

Wat moet je doen?

  • Snijd de bananen in smalle stukjes en zet ze opzij op een bord.
  • Pak een bak die bestendig is tegen de magnetron en vul deze met de chocolade.
  • Voeg hier 2 eetlepels olie aan toe en verwarm het in de magnetron tot alles is gesmolten. Het kan heel snel aanbranden, dus wees voorzichtig. Desnoods roer je het een keer door en plaats je het weer in de magnetron.
  • Vul een bakje met kokos en een bakje met de stukjes noten. Leg de bak met chocolade naast deze twee bakjes.
  • Dip de stukjes banaan met een vork of aan een satéstokje in het chocolademengsel.
  • Rol ze vervolgens door de kokos en/ of nootjes of dip ze erin.
  • Leg ze op een plat bord of plaat en plaats dit voor ongeveer 3 uur in de vriezer. Hierna zijn je snacks klaar om op te peuzelen.

De snacks zijn als lolly’s, ijsjes of gewoon als stukjes te serveren. Varieer zoveel mogelijk, dat is het allerleukste!

Beeld ter illustratie, videostill