Robby

Wat heb je nodig?

  • 250 g volkoren speltmeel
  • 16 g bakpoeder (1 zakje)
  • 300 g wortelen
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 110 g walnoten
  • 4 bananen

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een springvorm van 22 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem waar je de ring overheen klemt. Vet de zijkanten in met wat olie. Was de wortelen, maak ze schoon en rasp ze in de keukenmachine (of met de hand) tot fijne sliertjes. Zeef het speltmeel samen met het bakpoeder en een snuf zout boven een kom en doe vervolgens in de kom van een keukenmachine. Breek 3 bananen in stukjes en doe samen met 75 ml Griekse yoghurt in de kom erbij. Smelt 150 ml olie (liefst kokosolie met kokossmaak) in een steelpannetje en doe samen met 100 ml water ook in de keukenmachine. Meng kort tot je een redelijk egale massa hebt, maar je hier en daar nog wel een klein stukje banaan ziet. Breek de walnoten in stukjes, houd een klein handje achter voor de topping straks. Spatel de wortelsliertjes en de walnoten door het beslag. Schep het beslag in de springvorm en schuif de oven in. Bak in ongeveer 55 minuten gaar. De taart is klaar als je er een satéprikker insteekt en deze er weer droog uitkomt. Laat de taart helemaal afkoelen en maak dan de topping. Doe de overgebleven 75 ml yoghurt samen met de laatste banaan in de keukenmachine en meng tot een egale massa. Smeer uit over de bovenkant van de taart, bestrooi met de overgebleven walnoten en dien meteen op.

Bron: Vrouw | beeld: pxhere