Christel

Iedereen zal smullen van deze koekjes

De herfst nadert in rap tempo en voor je het weet mag je de winterjas weer uit de kast halen. Gelukkig gaat de herfst niet alleen gepaard met kortere dagen en veranderlijk weer, maar ook met de komst van pompoenen en kalebassen. Versier je interieur met kalebassen en maak de lekkerste pompoenkoekjes om een knusse herfst in huis te halen.

Wat heb je nodig voor ongeveer 20 á 24 koekjes?

  • 300 gram suiker + 50 gram suiker
  • 320 gram bloem
  • 210 gram (room)boter
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 eierdooier
  • 115 gram pompoenpuree

Wat moet je doen?

  • Doe de bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom en roer dit even door.
  • Klop de boter en 300 gram suiker in een andere kom tot een luchtig geheel.
  • Voeg de eierdooier, pompoenpuree en vanille-extract toe en klop dit tot een egaal mengsel.
  • Voeg daarna beetje bij beetje de droge ingrediënten toe terwijl je blijft mixen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en doe het deeg ongeveer twintig minuten in de oven.
  • Rol zo’n twintig balletjes uit het deeg en rol deze daarna door de overige suiker.
  • Druk de koekjes voorzichtig plat op het bakpapier. Laat ongeveer vier centimeter ruimte tussen de koekjes zitten.
  • Bak de koekjes gaar in 15 minuten.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Wine and Glue | Beeld: video still