Christel

Klaar in een handomdraai

Radijs is een ietwat ondergewaardeerde groente in onze ogen. De kleine eetbare knolletjes zijn hartstikke gezond, maar veel mensen eten ze alleen door de salade. Heel zonde, vinden wij. Een smakelijke manier om meer radijs te eten, is door er radijs-chips van te maken.

Een heerlijke, verantwoorde snack

Gezond
Radijzen zijn lekker en erg gezond. Zo is deze groente goed voor je lever, vermindert het infecties aan de urinewegen, kan het je helpen om gewicht te verliezen, verlaagt het je bloeddruk en versterkt het je immuunsysteem. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opsommen van gezondheidsvoordelen die het nuttigen van radijzen met zich meebrengen. Genoeg redenen om deze gezonde, zoete maar pittige chips te maken.

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 10 radijzen, schoongemaakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de radijzen daarna in schijfjes.
  • Doe de olijfolie, honing, kaneel en suiker in een kommetje en roer dit tot een geheel.
  • Doe de radijzen in het kommetje en zorg dat zowel de voor- en achterkant van de radijzenschijfjes met het mengsel zijn bedekt.
  • Plaats de schijfjes op de bakplaat en schuif deze vervolgens in de oven.
  • Bak de chips voor 45 minuten.
  • Draai de chips daarna voorzichtig om en stel de temperatuur van je oven in op 105 graden.
  • Bak de chips opnieuw 45 minuten.
  • Laat de radijs-chips afkoelen en daarna zijn ze klaar om te eten.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Food Hack | Beeld: Videostill YouTube Becks Corner