Robby

Smullen geblazen met deze heerlijke bokkepootjestaart!

De meeste mensen houden van zoetigheid. Hartstikke leuk als er verjaardagen en feestjes zijn, want dat wordt heerlijk taart eten. Ze zijn er in allerlei smaken, kleuren en vormen.

Want wie is er nou geen fan van een verse, eigengemaakte taart?

Bokkenpootjestaart
De gezonde en makkelijke recepten worden steeds populairder. Iedereen wil snel en gezond, want dat is goed te combineren met een druk leventje. Als het eindelijk weekend is, dan is het toch echt tijd voor wat lekkers. Deze heerlijke bokkenpootjestaart is niet bepaald gezond, maar dat hoeft toch ook niet altijd!? Af en toe mag je ook gewoon even lekker snoepen. De taart zal door iedereen gewaardeerd worden, en door jou zelf nog het meest. Dus, laten we aan de slag gaan!

Wat heb je nodig? 

  • 1 pak bastognekoeken à 20 stuks
  • 100 gram roomboter
  • 1 pakje Dr. Oetker Kloppudding vanille
  • 500 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 3 zakjes Klop-Fix
  • 2 pakken bokkenpootjes

Hoe maak je hem?

  • Bekleed een springvorm van 26 cm met bakpapier.
  • Verkruimel de bastognekoeken met een keukenmachine, smelt de boter in en meng dit met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.
  • Halveer de bokkenpootjes in de lengte.
  • Doe in je keukenmixer of beslagkom de melk, slagroom, zakjes Klop-Fix, en de Kloppudding. Klop dit mengsel tot het dik en crèmig is. Smeer een derde over de koekjesbodem.
  • Stapel hierop de helft van de gehalveerde bokkenpootjes en smeer hier weer een laag crème overheen. De andere helft van een bokkenpootjes hieroverheen en dan nog een laatste laag crème.
  • De bokkenpootjestaart is dan klaar,  hij moet alleen nog enkele uren opstijven in de koelkast! En dan…. smullen geblazen!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Overeten | Beeld: Youtube 24 kitchen