Ingrediënten
  • 6 kippendijen met bot en vel
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 85 gram honing
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 450 gram sperziebonen
Yentl Feenstra
52 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 6 kippendijen met bot en vel
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 85 gram honing
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 450 gram sperziebonen

Om je vingers bij af te likken!

Deze sticky kippendijen met honing en knoflook zijn het ultieme genot voor iedere vleesliefhebber. Chicken thighs ietwat saai? Geloof ons: met dit eenpansrecept zet je in een handomdraai een stel overheerlijke kippendijen op tafel.

Honing-knoflookkip

Kippendijen: we zijn er gek op! Net iets zachter en smeuïger dan een gewoon stukje filet. Ze zijn het lekkerst wanneer ze goed gekruid en gemarineerd zijn. Nou, dan zit je bij dit recept gebakken! De knoflook en de honing helpen om de smaken van je kippendijen naar een hoger niveau te tillen. Je bakt ze namelijk in de pan totdat de gecoate kippendijen heerlijk gekarameliseerd zijn. Overtuigd? Dit is hoe je ze maakt.

Zo bereid je het overheerlijke gerecht

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kruid de kippendijen met peper en zout.
  • Smelt 1 eetlepel boter in een grote ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe, met het vel naar beneden, en bak aan beide kanten goudbruin. (De kant waar de huid op zit zal langer duren omdat deze knapperig moet worden.)
  • Haal de kippendijen uit de pan en zet opzij. Giet het overtollige vet weg, maar laat wat achter voor de saus.
  • Voeg de knoflook toe en roer tot het lekker begint te ruiken, voeg dan de bruine suiker, honing, tijm en oregano toe en roer goed door elkaar. Zet het vuur laag.
  • Doe de kip terug in de koekenpan. Bestrijk de kip met de saus.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de koekenpan. Bak gedurende 25 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: gebakken zalmfilet in honing-knoflookboter

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron:  Tasty | Beeld: Adobe Stock