Ingrediënten
  • 250 gram kwark
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram bloem
  • 150 gram rozijnen
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels suiker
Desy
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram kwark
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram bloem
  • 150 gram rozijnen
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels suiker

Heerlijke en gezonde kwarkbollen!

Wij houden persoonlijk veel meer van kwarkbollen dan van traditionele oliebollen omdat ze toch net iets gezonder (en lekkerder) zijn! Je maakt ze heel gemakkelijk met maar een paar ingrediënten. Ren dus gauw naar de supermarkt!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de bloem samen met het bakpoeder in een kom.
  • Meng de kwark, olie, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout door elkaar in een grote kom.
  • Roer de helft van het bloemmengsel er doorheen en kneed vervolgens de rest van het bloemmengsel erdoor.
  • Meng tot slot de rozijnen door het deeg heen. Houd je niet van rozijnen? Dan kun je dit ingrediënt ook prima weglaten; zonder rozijnen zijn de kwarkbollen ook heel erg lekker!
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier met twee eetlepels 6 porties deeg (de andere helft van het deeg doe je straks) op.
  • Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de deegbollen zit.
  • Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bestrijk de bollen na zeven minuten met melk en suiker.
  • Herhaal dit met de tweede bakplaat.
  • Laat afkoelen en serveer direct!

Beeld: Unsplash