Naomi

Gezond en hartstikke lekker!

Havermout is een heel gezonde manier om je dag te beginnen. Van nature is havermout glutenvrij en zit het bomvol vezels, eiwitten en gezonde koolhydraten. Voor dit havermoutbrood hoef je ook niet heel lang in de keuken te staan. In vijf minuten flans je ‘m in elkaar en dan is het enkel een kwestie van wachten. 

Wat heb je nodig? (voor 1 havermoutbrood)

  • 250 gram havermout
  • 30 gram lijnzaad, gemalen
  • 30 gram pompoenpitten
  • 2 eetlepels kaneel
  • 3 eieren
  • 180 milliliter melk
  • 1 banaan, in stukjes
  • snuf zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe alle ingrediënten in een grote mengkom en meng ze vervolgens goed door elkaar.
  • Giet het havermoutmengsel in een cakevorm en bak het brood in 45 minuten klaar in de oven.

Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: monique-fit4health | Beeld: Videostill YouTube