Dit ingrediënt zou je niet zo snel in een smoothie bedacht hebben!
Smoothies zijn een heerlijke manier om de dag te beginnen. Je gooit wat ingrediënten in de blender, wacht even en je ontbijtje is klaar. Je hoeft er ook niet voor te gaan zitten, je kan het in een to go-beker gieten en je kan opweg! Soms zijn die extra paar minuten in bed zo fijn, dan biedt een smoothie echt uitkomst. Deze smoothie is extra bijzonder. Hij heeft namelijk een ingrediënt die je niet zou verwachten…
Een smoothie met zoete aardappel? Ja! En het is nog lekker ook…
Wat heb je nodig? (voor 1 smoothie)
- 55 gram zoete aardappel
- 1 banaan
- 230 gram ijs
- 236 milliliter amandelmelk
- een halve theelepel kaneel
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappel en plaats ‘m op een vel bakpapier. Bak de aardappel gaar in 40 minuten. Hij is goed als-ie doorgeprikt kan worden met een vork. Deze stap kan een dag van tevoren.
- Laat de aardappel even afkoelen en leg ‘m dan in de koelkast voor de nacht.
- Snijd de aardappel ‘s ochtends doormidden en lepel de aardappel uit, tot alleen het schilletje overblijft.
- Doe alle ingrediënten en de aardappel in de blender en meng alles tot het een gladde massa vormt.
Eet smakelijk!
Wil je dit recept bewaren? Pin’m op Pinterest!
Bron: paleo breakfast | Beeld: Pixabay