Naomi

Deze muffins met geitenkaas zijn perfect als to-go ontbijtje

Soms wil je wat anders als ontbijt. Dat broodje kaas, bakje havermout of kommetje muesli gaat vervelen. Probeer daarom eens deze hartige muffins. Ze zijn heel smaakvol en helemaal niet moeilijk te maken. Ze zijn ook ideaal als je onderweg wilt ontbijten. In de auto, trein en zelfs op de fiets. Met dit ontbijtje kan het allemaal. Probeer het maar!

Wat heb je nodig? (voor 12 stuks)

  • 1 eetlepel boter
  • 1 middelgrote rode ui
  • 400 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 250 milliliter melk
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 150 gram verse, zachte geitenkaas
  • 4 theelepels rozemarijn

Wat moet je doen?

  • Smelt de boter in een kleine pan en bak de ui in 5 minuten glazig. Laat ze daarna even afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.
  • Klop 1 ei los en klop die samen met de melk en de crème fraîche tot een geheel.
  • Meng het eimengsel met het bloemmengsel. Probeer zo min mogelijk klontjes over te houden. Mochten er toch wat klontjes te zien blijven, dan is dat niet erg.
  • Spatel de ui, geitenkaas en de rozemarijn door het mengsel heen.
  • Doe het mengsel in muffinvormpjes. De vormpjes moeten tot aan de nok toe vol zitten, omdat dit mengsel amper rijst.
  • Klop het tweede ei los en smeer het ei over de muffins heen. Dit laat de muffins mooi glanzen.
  • Bak de muffins voor 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze vervolgens een beetje afkoelen.
  • Serveer ze warm of op kamertemperatuur. Eet smakelijk!

Tip: als je de muffins wilt bewaren, dan kun je ze invriezen. Laat ze een paar uur voor je ze wilt eten ontdooien bij kamertemperatuur.

Gek op muffins? Probeer deze recepten eens:

Bron en beeld: the cheese plate